ΑΕΜ - Η ομάδα της καρδιάς μας!
Αθλητική Ένωση Μοιρών

Α.Ε. ΜΟΙΡΩΝ - 1983

Α.Ε. ΜΟΙΡΩΝ - 1983


Μια ομάδα – Μια ιστορία

Πάνε δεκαετίες όπου μια παρέα Μοιριανών μαζευόντουσαν τα απογεύματα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μοιρών και έπαιζαν ποδόσφαιρο. Συνήθως για να συμπληρώσουν τις ομάδες μοίραζαν και τα παιδιά της γειτονιάς και παιζόταν το ματς.

Η παρέα αλλά και τα πιτσιρίκια που μαζευόντουσαν γινόταν όλο και μεγαλύτερη και τα παιχνίδια όλο και καλύτερα… και τότε ήρθε η ιδέα: - Γιατί δεν φτιάχνουμε μια ΟΜΑΔΑ;

Έτσι το 1983 ήταν η πρώτη παρουσία της Αθλητικής Ένωσης Μοιρών στο πρωτάθλημα του 5’ τοπικού της ΕΠΣΗ. Πρώτος πρόεδρος ο Γιαμπουλάκης Αρίστος από το Πέρι και πρώτος προπονητής ο Βογιατζάκης Γιώργος γυμναστής τότε στο Γυμνάσιο Μοιρών. Ποδοσφαιριστές που στήριζαν την ΑΕΜ στα πρώτα δύσκολα χρόνια ήταν ο Βούρβαχης Γιώργος , Κισσανάκης Ζαχαρίας, Καραταράκης Γιώργος, Ρογδάκης Αντώνης, Κολωνάκης Μίλτος, Παπαδάκης Μιχαήλ, Ξαγοραράκης Χρήστος, Νικολακάκης Γιώργος, αλλά και οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες των Μοιρών όπως ο Διγγελίδης Θανάσης, Χαλκιαδάκης Γιώργος, Ξηρουδάκης Γιάννης, Πατεράκης Αλέκος, κ.α.

Ταλέντο – Ήθος – Αγωνιστικότητα.

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της η Α. Ε. Μοιρών στηρίχτηκε στο ταλέντο των παιδιών της περιοχής της Μεσσαράς και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει μια αξιόμαχη ομάδα που έπαιζε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Κύριο χαρακτηριστικό της Α. Ε. Μοιρών το ταλέντο η αγωνιστικότητα το καθαρό αθλητικό παιχνίδι και το ήθος σ’ όλα τα χρόνια της αγωνιστικής της παρουσίας στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Η.

Η Α.Ε. ΜΟΙΡΩΝ στην Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Α. Ε. ΜΟΙΡΩΝ ανέβηκε για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος 6 χρόνια μετά την ίδρυση της την χρονιά 1989 -90 με προπονητή τον Παχυγιαννάκη Ορέστη και μια πολύ δυναμική και ταλαντούχα ομάδα μέλη της οποίας ήταν οι Χαρκιαδάκης Γιώργος, Φραγκιαδάκης Γιώργος, Στρατιδάκης Γιάννης, Τσαγκαράκης Αντώνης, Στεφανάκης Βαγγέλης, Δράκος Πολύδωρος, Κεφαλάκης Μιχάλης, Πατεράκης Αλέκος, Ξηρουδάκης Γιάννης, Αλεγκάκης Γιάννης, Χαλκιαδάκης Γιώργος, Ψυχαράκης Μανώλης Χασουράκης Χαράλαμπος, Καλογερίδης Μανώλης Δραγανιδάκης Νίκος, Βιδάκης Κωνσταντίνος, κ.α. (Σίγουρα κάποιους ξεχνάμε… ας μας συγχωρήσουν)

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ

Τα επόμενα χρόνια η Α.Ε. Μοιρών καθιερώθηκε στην Α’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ με την Έλευση ικανότατων προπονητών όπως Καρυώτης Χρήστος, Βλάχος Γιώργος, Πατεράκης Κώστας κ.α.

Με τη ίδια φιλοσοφία και ιδιαίτερη προσοχή στην προώθηση ταλαντούχων παιδιών μέσα από την λειτουργία της ακαδημίας η Α. Ε. Μοιρών έγινε μια από την καλύτερες ομάδες τους τοπικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, αναδεικνύοντας ι κάθε χρόνο και ακόμα καλύτερους ποδοσφαιριστές όπως, Ξενάκης Νεκτάριος, Σταματάκης Γιώργος, Μαυρουδάκης Αλέκος , Λαζανάκης Χρήστος, Φραγκιαδάκης Μανώλης, Δημητράκης Ηλίας, Σαββάκης Ζαχαρίας, Ανυφαντάκης Βενιζέλος, Ιερωνυμάκης Νίκος, Ζεάκης, φανούρης, Μοσχονάς Γιώργος, Κουτάντος Σάκης, Ρομπογιαννάκης Αχιλλέας, Μουζουράκης Κώνσταντίνος.

Έμπειροι ποδοσφαιριστές ήρθαν στην ομάδα τα επόμενα χρόνια όπως ο Σπινθάκης Μιχάλης, Μαράκης Γιάννης, Καρταλιανάκης Κωνσταντίνος, Νεονάκης Νίκος, φιτσοδασκαλάκης Μιχάλης, και μαζί με τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια από την ακαδημία η Α. Ε. ΜΟΙΡΩΝ καθιερώθηκε ως μια αξιόμαχη ομάδα του Ν. Ηράκλειου.

Καταξίωση και Πρόοδο 2004-2013

Την τελευταία δεκαετία η Α. Ε. Μοιρών απέχτησε ένα σύγχρονο γήπεδο αφού τοποθετήθηκε φυσικό χορτάρι στο Στάδιο Μοιρών.

Παράλληλα προχώρησε σε μια ιστορική συνένωση με την ομάδα του Α. Ο. ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΊΟΥ και την ακαδημία ποδοσφαίρου του SPORT CENTER, δημιουργώντας και πάλι δυνατότητες για ανάδειξη νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.

Με την βοήθεια ικανοτήτων ανθρώπων που πέρασαν από την προεδρία της Α. Ε. Μοιρών όπως ο Χριστοφοράκης Αντώνης, Βιδάκης Κωνσταντίνος, Μανουσιδάκης Γιάννης, αλλά και άξιων συνεργατών που για δεκαετίες έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ομάδα όπως ο Ζαχαράκης Γιώργος, Χατζηδάκης Μιχάλης, Καραταράκης Γιώργος, Νικολακάκης Γιάννης, Φανουράκης Γιάννης, Κατσαράκης Νίκος, Τσαγκαράκης Αντώνης, η ομάδα μας με βοήθεια των φιλάθλων της είναι καταξιωμένη και σεβαστή σ’ όλο του ποδοσφαιρικό κόσμο του Ν. Ηρακλείου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΑΝΑΠΤYΞΗ

Τα τελευταία 3-4 χρόνια ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί και πάλι στην οργάνωση και λειτουργία της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της ομάδας μας με την λειτουργία ποδοσφαιρικών τμημάτων για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών.

Προπονητές στην ακαδημία των Μοιρών είναι Κεφαλάκης Μιχάλης, Καλαιτζάκης Χρόνης, Στεφανάκης Βαγγέλης και Ζεάκης Φάνης. Άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει και προσφέρει στην ομάδα μας πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστές και προπονητές!

Από φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΗ η νεανική μας ομάδα οι ΝΕΟΙ ΜΟΙΡΩΝ με παιδιά ηλικίας 15- 18 ετών που έχουν αναδειχθεί μέσα από την ακαδημία μας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ Α. Ε. ΜΟΙΡΩΝ

#ΠρόεδροςΧρονολογίες
1 ΓΙΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 1983 - 1988
2 ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1988 - 1990
3 ΡΟΓΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1990 - 1991
4 ΠΑΝΑΒΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1991 - 1993
5 ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗΣ ΑΝΡΕΑΣ 1993 - 1995
6 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 1995 - 1996
7 ΦΙΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 1996 - 1998
8 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1998 - 2004
9 ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 2004 - 2005
10 ΒΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2005 - 2006
11 ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2006 - 2007
12 ΜΑΝΟΥΣΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2007 - 2009
13 ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2009 - 2010
14 ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2010 - 2011
15 ΜΥΣΙΡΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2011 - 2012
16 ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2012 - 2013
17 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 2013 - 2016

 


Προπονητές
1 Βογιατζάκης Γεώργιος
2 Σεβαστάκης Γεώργιος
3 Κοντσάντουλας
4 Παχυγιαννάκης Ορέστης
5 Πίτσος Κωνσταντίνος
6 Καρυώτης Χρήστος
7 Βλάχος Γεώργιος
8 Κεφαλάκης Μιχαήλ
9 Χαλκιαδάκης Γεώργιος
10 Γιουλούντας Στέλιος
11 Καραΐσκος Βασίλειος
12 Πετράκης Κωνσταντίνος
13 Τζαγκαράκης Αντώνιος
14 Νικητάκης Ιωάννης
15 Καλαϊτζάκης Χρόνης
16 Καλυκάκης Μιχαήλ
17 Φιτσοδασκαλάκης Μιχαήλ

18

Σαββάκης Ζαχαρίας